V Rovinju se je utopil 69-letni Slovenec

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
V turističnem naselju v Rovinju se je v ponedeljek dopoldne utopil 69-letni slovenski državljan.
Oglej si celoten članek

V turističnem naselju v Rovinju se je v včeraj okoli 11.30 utopil 69-letni slovenski državljan, je sporočila policijska uprava hrvaške Istre. Gre za drugega Slovenca, ki se je letos utopil v hrvaški Istri. Konec junija pri Umagu za posledicami utopitve umrl 74-letnik.

Foto: Saša Despot <razno> 14.07.09 obala, morje, plaza, ljudje, dopust, pocitnice, Hrvaska,

Ker so hrvaški Istri od začetka leta zabeležili že šest utopitev, tamkajšnji policisti na svoji spletni strani objavljajo nasvete za varno kopanje. 

  • Izbirajte urejene in z bojami omejene plaže z reševalno službo.
  • Če plaže niso zavarovane z bojami, se od plaže ne oddaljujte preveč - do sto metrov, svetujejo hrvaški policisti.  
  • Kopanje v vodi pod vplivom alkohola in mamil ni priporočljivo, enako velja za kopanje takoj po obroku in po daljšem ležanju na soncu, ko ste še vroči.
  • Nevarno je tudi skakanje  v morje z neurejene obale in plavanje proti plovilom.
  • Hrvaški policisti opozarjajo starše, da nadzirajo svoje otroke v morju, slabšim plavalcem pa svetujejo, da se držijo bolj izkušenih plavalcev od sebe. Če pa opazite, da je kdo v nevarnosti v morju, čim prej pomagajte ali pa poiščite pomoč.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.