V Rovtah nadaljevanje 2. svetovne vojne

Foto: Vseslovenska ljudska vstaja
Foto: Vseslovenska ljudska vstaja
Na današnje dogajanje v Rovtah, kjer je potekala 70. obletnici domobranstva v Sloveniji, nedaleč stran pa so pred partizanskim spomenikom protestirali člani več organizacij, so pri Gibanju Vseslovenska ljudska vstaja označili kot nadaljevanje 2. svetovne vojne.
Oglej si celoten članek

"Spoštovane novinarke in novinarji, spoštovana uredništva! Sporočamo slovenski javnosti, da nas ideološke delitve, ki smo jim danes spet priča v Rovtah, ne zanimajo. Ne ukvarjamo se več z rdečo zvezdo, niti z domobranstvom, niti s partizanstvom. To da politična elita toliko energije usmerja v dogodke izpred več desetletij, je na meji norosti. To je pot nadaljnje delitve naroda na rdeče in črne, medtem ko nam trenutna kvazilevičarka vladna koalicija jemlje dostojanstvo s skorumpiranim načinom kadrovanja, s tem da se pripravlja, da bo strošek gnile politike in  strošek bančnega pohlepa v obliki slabe banke prenesla na prebivalstvo in s tem, da bo namesto vizije reševanja slovenske države pripravila nove varčevalne ukrepe in nove davke," so v Gibanju Vseslovenska ljudska vstaja zapisali v sporočilu za javnost.

Pozornost preusmerjena od resnih problemov

Ob tem so državljanke in državljane ter vse prebivalce Slovenije pozvali naj svoje nezadovoljstvo usmerijo ne več v paradiranje Ivana Janša na neki domobranski proslavi, ampak na boj proti trenutni vladi, ki je v nekaj mesecih dokazala svojo nesposobnost in tudi pohlep. "Janez Janša ni na oblasti. Na oblasti je marionetna vlada Alenke Bratušek," menijo pri Gibanju, zato ljudi pozivajo da se organizirajo in aktivirajo, ter ustvarijo pritisk proti obstoječi politiki in ne proti dogajanju v prvi polovici prejšnjega stoletja. "Pustite Janšo in njegove, naj pečejo krompir, naj kuhajo poslovilni golaža in naj se spominjajo umrlih," dodajajo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 38

  • 11:23 26. Avgust 2013.

    Lepo te prosim - saj so poskušali - CMD, si že slišal zanj ? No, ni jim uspelo - pa …

  • mph
    01:04 26. Avgust 2013.

    20. stoletja??? Kar obstajajo zametki Slovenskega naroda, še ni takšno zlo rojeno iz slovenskih genov tlačilo te zemlje.

  • 21:02 25. Avgust 2013.

    Orožje že ima, a le ena stran.?Vojna že poteka.?Pijani lovec ubije gospoda Krambergerja, gospod Slivnik si s tremi streli v …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.