V SD razočarani nad dejanji Gibanja Svoboda

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Svetujejo jim, naj se do partnerjev vedejo partnersko.
Oglej si celoten članek

V SD niso bili navdušeni nad odločitvijo Gibanja Svoboda, da bo nekdanji direktor mariborskega UKC Vojko Flis na lokalnih volitvah nastopil kot njihov županski kandidat. Prej se je namreč o kandidaturi dogovarjal z SD, piše Delo. 

Zdaj stranki Roberta Goloba svetujejo, naj se "do partnerjev začne vesti partnersko".

Poleg tega naj bi se po informacijah Dela pojavljale še bojazni, da bo v Gibanje Svoboda prestopilo nekaj članov SD, med drugimi nekdanji generalni sekretar stranke Uroš Jaušovec.

Nekateri politologi menijo, da Gibanje Svoboda razgrajuje stranko SD, medtem ko Levici sodelovanje v koaliciji škoduje precej manj.

Dogovori koalicije o tem, katere kandidate podpreti na lokalnih volitvah, še potekajo. Zaenkrat so se po naših informacijah uskladili le o županski kandidatki v Brežicah, Mojci Florjančič, ter kandidatu v Krškem, Alešu Zorku

SD bo v veliki večini občin nastopila samostojno.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 20:17 5. Oktober 2022.

    Čimprej naj Fajonko in Meseca nažene iz vlade in vzame NSI.

  • 10:48 5. Oktober 2022.

    Še bolj bi moral pritegnit to Fajonko in Lukeca, se obnašata, kot da imata največ posrancev.

  • 10:32 5. Oktober 2022.

    Po moje pa jim preveč popušča.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.