V SDS spet prejeli grozilno pismo

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
V SDS so znova prejeli anonimno grozilno pismo, katerega avtor grozi predsedniku SDS Janezu Janši s smrtjo. V SDS so izrazili pričakovanje, da se bodo organi pregona ustrezno odzvali.
Oglej si celoten članek

Grozilno pismo, ki je bilo poslano iz Celja, so v poslanski skupini SDS na Šubičevi 4 prejeli danes.

V pismu grozijo Janši s smrtjo in ga opozarjajo, naj bolj pazi tudi na svojo ženo Urško Bačovnik Janša. Še zlasti pa naj bo pazljiv, ko bo sam na službeni poti, pismo navaja tednik Demokracija na svoji spletni strani.

To je že drugo anonimno grozilno pismo Janezu Janši v zadnjem času. Tudi 10. januarja so v SDS potrdili, da so na stranki prejeli anonimno grozilno pismo. Na Policijski upravi Ljubljana so takrat pojasnili, da so že izvedli prve ukrepe.

Po prvih ugotovitvah ima anonimno pismo znake kaznivega dejanja ogrožanja varnosti, ki pa se preganja na predlog oškodovanca, so povedali policisti.

Pri Varuhu človekovih pravic RS so tedaj pojasnili, da je za sprejemanje naznanitev kaznivih dejanj pristojna policija, ki tudi vlaga kazenske ovadbe. Kazensko ovadbo je mogoče nasloviti tudi neposredno na pristojno državno tožilstvo, ki odloča o utemeljenosti kazenskih ovadb, so navedli.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 29

  • 13:35 3. Februar 2012.

    drmr, zakaj mi druga in tretja vrstica nikakor ne gresta "ukup".

  • 08:28 3. Februar 2012.

    hahaha, diskvalifikacija, demagogija in predvsem.....laž. Čist po nareku tvojega gologlavega fašota. Kaj bo pa danes na sporedu? Palček iz Murgelj? …

  • 07:34 3. Februar 2012.

    stranke ki so debilne niso bile in tudi sedaj niso sposobne sestavit nič<br />mislim da vsi vemo katere so

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.