V slabi uri in pol tri hude nesreče

Foto: Profimedia
Nesrečen dan za voznike enoslednih vozil.
Oglej si celoten članek

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali tri prometne nesreče s telesnimi poškodbami, ki so se zvrstile v  slabi uri in pol. "V vseh gre za udeležbo enoslednih vozil. 

"Okoli 17. ure je kolesar padel v globino med vožnjo po cesti Šenturška gora - Ambrož pod Krvavcem in se v nesreči po podatkih policije hudo telesno poškodoval," razlaga Bojan Kos iz PU Kranj. "Do nesreče je prišlo med prehitevanjem kolone kolesarjev. S kraja nesreče ga je odpeljal helikopter."

Okoli 18. ure je na Hrušici v ovinku zaradi peska na vozišču padla motoristka in se lahko telesno poškodovala, ob 18.30 pa je v Zalogu pri Cerkljah padel še en kolesar, ki je med vožnjo stoje izgubil nadzor nad kolesom. "Utrpel je zlom ključnice," razlaga Kos.

Glede na zbrane podatke so vsi trije udeleženci za nesreče in padce odgovorni sami. "Motoristi in kolesarji so v primeru nesreč zaradi svoje izpostavljenosti zelo  ranljivi in so zelo redke nesreče, v katerih ti udeleženci ne bi bili telesno poškodovani," opozarja Kos. "Zato jih pozivamo k varni, strpni in previdni vožnji ter skrbi za lastno varnost. Druge udeležence pa pozivamo, naj jih predvsem ne  spregledajo, kar je najpogostejši razlog za nesreče na strani drugih voznikov.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.