V Sloveniji manj brezposelnih

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Po podatkih Eurostata stopnja brezposelnosti v območju evra septembra enaka kot avgusta, v Sloveniji za spoznanje nižja.
Oglej si celoten članek

V območju evra je bila tako brezposelnost septembra 11,5-odstotna, v Sloveniji pa se je na mesečni ravni znižala za 0,2 odstotne točke na 8,9 odstotka.

Tudi v osemindvajseterici je bila stopnja brezposelnosti z 10,1 odstotka minuli mesec v mesečni primerjavi stabilna, v letni primerjavi pa je šla navzdol, in sicer za 0,7 odstotne točke.
Eurostat ocenjuje, da je bilo v EU septembra brez dela 24,512 milijona ljudi, od tega 18,347 milijona v območju evra.

Najnižja v Nemčiji, najvišja v Grčiji

Med državami članicami so najnižjo stopnjo brezposelnosti septembra zabeležili v Nemčiji (pet odstotkov) in Avstriji (5,1 odstotka), najvišjo pa v Grčiji (26,4 odstotka v juliju) in Španiji (24 odstotkov).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 00:24 1. November 2014.

    Seveda je manj brezposelnih, ker se odjavi nesrečnika z zavoda za zaposlovanje in se ga pošlje za dva meseca na …

  • 21:59 31. Oktober 2014.

    Ma nehajte ga srat !!! Manj brezposelnih, ma kje pobirate podatke ?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.