V Sloveniji mraz, drugje po Evropi pa snežni zameti

Foto: EPA Belgija, sneg Foto: EPA Španija Foto: EPA Nizozemska Foto: EPA Madžarska Foto: EPA Nemčija
Pri nas bo živo srebro globoko pod ničlo, po Evropi polega mraza tudi snežni zameti.
Oglej si celoten članek

Noč bo jasna in mrzla, prav tako jutro. Najnižje jutranje temperature bodo od -4 do -11, na planotah Notranjske celo do  -15. Pod lediščem bo tudi na Primorskem, kjer se živo srebro lahko spusti na  -3 stopinje C.

Za mraz bo jutri poskrbel še severni do severovzhodni veter, na Primorskem bo pihala  šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od -4 do 1, na Primorskem do 6 stopinj C.

Obeta se nam torej mrzna nedelja, vendar brez snega. Precej drugače je marsikje po Evropi.

Zaradi močnih snežnih padavin so v Španiji razglasili oranžni alarm, s snežnimi zameti pa imajo težave tudi v Belgiji, na Nizozemskem, v Franciji, na Poljskem, Nemčiji, Madžarkem in Avstriji. 

Zaradi snega predvsem pa nizkih temperatur so več opozoril izdali tudi britanski vremenoslovci. Temperature so se danes spustile deset stopinj pod ničlo, zato bo na cestah poledica, opozarjajo. Hladni val, ki bo v Veliki Britaniji trajal vsaj 48 ur, je posledica gibanja mase arktičnega zraka, ki se je ustavil nad Otokom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.