V Slovenijo prispeli prvi begunci iz Eritreje

Foto: Ministrstvo za notranje zadeve
Foto: Ministrstvo za notranje zadeve
V Slovenijo je v okviru premestitve prispela prva skupina oseb iz Italije.
Oglej si celoten članek

Z ministrstva za notranje zadeve so sporočili, da je okoli 18. ure v Azilni dom na Viču prispela skupina šestih oseb iz Eritreje. V azilnem domu se je začel uradni postopek sprejema prošenj za mednarodno zaščito. Kot so še sporočili, bo omenjena šesterica do zaključka postopka tam tudi bivala. 

Gre za prvo premestitev v okviru premestitvene sheme iz Italije. Prvi begunci, ki smo jih sprejeli na podlagi evropske premestitvene sheme, so v Slovenijo iz Grčije prišli 12. maja. Gre za skupino 28 ljudi, od tega 14 otrok mlajših od 15 let. 

Slovenija bo v naslednjih dveh letih predvidoma sprejela 567 prebežnikov iz Italije in Grčije na podlagi evropske sheme. Slovenija bo v Grčijo še ta teden sporočila, da lahko sprejme novo skupino beguncev iz te države. Posameznike naj bi država v manjših skupinah okoli 30 sprejemala vsak mesec.

PREBERITE TUDI:

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 15:48 20. Maj 2016.

    Kaj pa imajo begunci iz Eritreja tukaj za delati, a je tam vojna, samo vprašam C(m)irkota.

  • dd
    09:15 20. Maj 2016.

    Upam, da niso tisti, ki so namerno zažgali begunski center v Italiji.

  • 22:45 19. Maj 2016.

    Begunci? A v Eritreji je vojna?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.