V Slovenijo prispelo pet vlakov, dva še pričakujejo

Foto: EPA
Foto: EPA
Včeraj okrog druge ure zjutraj je bilo med postopkom evidentiranja tujcev v sprejemnem centru v Petišovcih ugotovljeno slabo zdravstveno stanje 46-letnega državljana Sirije.
Oglej si celoten članek

Na mejni prehod za mednarodni železniški promet Dobova je danes v spremstvu hrvaških policistov pripeljalo pet vlakov z nekaj več kot 5000 prebežnikov. V Dobovi nocoj pričakujejo tudi dva vlaka z več kot 2000 prebežnikov. V nastanitvenem centru Šentilj pa je trenutno 1764 prebežnikov.

Foto: Saša Despot begunci V Dobovo je ob 14.30 uri s Hrvaške pripeljal vlak s 1080 prebežniki. Na tem mejnem prehodu pravkar pričakujejo vlak s 1063 prebežniki, po napovedih hrvaških varnostnih organov bo v poznih večernih urah v Dobovo prispel še en vlak s 1010 prebežniki.

Trenutno je v nastanitvenem centru Šentilj 1764 prebežnikov, čez dan pa so avstrijski varnostni organi na nekdanjem mejnem prehodu Šentilj sprejeli 3089 prebežnikov.

Na Šentilju ponoči pričakujejo dva vlaka iz Dobove, s katerima bodo pripeljali več kot 2000 prebežnikov. Prav tako pričakujejo šest avtobusov z Vrhnike, s katerimi bodo pripeljali 350 prebežnikov in tri avtobuse iz Gruškovja, s katerimi bodo pripeljali vseh 180 prebežnikov, ki trenutno čakajo na prevoz v tamkajšnjem sprejemnem centru.

V Murski Soboti umrl tujec

Tujca so takoj odpeljali v Splošno bolnišnico Murska Sobota. Okrog 22.30 ure so policijsko upravo Murska Sobota obvestili, da je tujec umrl zaradi odpovedi notranjih organov.

Odrejena je bila sanitarna obdukcija. Tujec naj bi bil v bolnišnici pred dvema tednoma v Turčiji.

Svojci pokojnega naj bi po prvih ugotovitvah včeraj zapustili Slovenijo v Gornji Radgoni. O smrti tujca je bilo obveščeno Ministrstvo za zunanje zadeve. Predstaniki Rdečega križa so o smrti obvestili Mednarodni Rdeči križ, ki bo poskušal vzpostaviti stik s svojci.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 15

  • 08:44 16. November 2015.

    Kakšna udarna novica !!!

  • 00:40 16. November 2015.

    Sploh se ne zavedamo, da teh nekaj tisoč beguncev sploh ni velika številka. Sedaj pa si predstavljajte eno Jordanijo z …

  • 09:40 15. November 2015.

    Ne, ni on navadna žival.... očitno smo Slovenci za našo državo postali še manj od navadne živali.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.