V slovenskem tovornjaku odkrili 800.000 cigaret

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Srbska carina je v slovenskem tovornjaku, ki je prevažal jagode, odkrili 800.000 cigaret.
Oglej si celoten članek

Srbski cariniki so v soboto na mejnem prehodu Vatin v tovornjaku hladilniku s slovenskimi registrskimi tablicami, natovorjenem z jagodami, odkrili 800.000 cigaret.

V dokumentaciji o tovoru je bilo navedeno, da je na tovornjaku 26 palet jagod, namenjenih na ruski trg, a so se cariniki vseeno odločili za podroben pregled. Odkrili so, da je bil zgornji del strehe 15 centimetrov debelejši kot običajno, tako da je bilo v njem dovolj prostora za po tri pakete cigaret. Tam je bilo skritih 589.460 cigaret, še 177.780 pa v dnu hladilnika.

Ker je vrednost cigaret presegla tretjino vrednosti tovornjaka in prikolice in ker je bilo vozilo načrtno prirejeno za tihotapljenje, je srbska carina tovornjak začasno zasegla. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 14:24 19. Maj 2016.

    Priklopno vozilo je priklopno vozilo -prikolica , ki ima svojo registrsko številko , drugo pa je vlečno vozilo , ki …

  • 21:09 18. Maj 2016.

    spet ti slovenci

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.