V Šoupu na bojni nogi

Foto: Žurnal24 Nika Štravs je kazensko ovadila Željka Urumovića, češ da je z grožnjami poslance
V primorski izdaji Žurnal24: Šoup. Nika Štravs Željka Urumovića poziva k odstopu. Urumović: Poskus onemogočanja nadzora.
Oglej si celoten članek

Nikakor nisem hotela preprečiti izvedbe seje, le opozorila sem, da je sklicana nezakonito,” se je skoraj teden po tem, ko smo nanjo naslovili vprašanja, odzvala Nika Štravs, predsednica Študentske organizacije Univerze na Primorskem (Šoup).

Kdo zavlačuje?
Poročali smo, da je prejšnji teden seja študentskega zbora (ŠZ) Šoupa odpadla, ker jo je Željko Urumović, predsednik ŠZ, sklical tri dni in ne tri delovne dni pred sejo. Urumović je napako priznal in se zato odpovedal mesečnemu honorarju, a hkrati ocenil, da bi se seja lahko kljub temu zgodila, če bi bil interes – a ga ni bilo. Podobno se je zalomilo pri sklepčnosti.

Z manipulacijo poskuša Nika Štravs ustvariti sliko, da sem jaz problem, ne pa tisti, ki na probleme opozarja.
Željko 
Urumović

Delovanje Šoupa javno
Poslanci tako niso mogli obravnavati zahteve za izročitev dokumentacije v zvezi z domnevno spornim poslovanjem Šoupa. Štravsova je dejala, da je direktor Sebastjan Kokl dovolil vpogled vanjo v točkah, kjer mu pravni red to dovoljuje, a da poslanec Aleksander Kabanica ni prišel. Urumović je nasprotno pojasnil, da je Kokl vpogled najprej zavrnil, nato pa odobril delni vpogled v manj pomembne zadeve, čeprav morajo biti delovanje Šoupa in njegovi posli dostopni javnosti, zato sklicevanje na poslovne skrivnosti ne zdrži: “Poslanec je tak vpogled res zavrnil, saj je šlo za nagajanje.”

Prav tako volilna komisija ni mogla preveriti mandata Štravsove, ki ni več študentka Univerze na Primorskem (UP). Sama vztraja, da 32. člen statuta Šoupa ne določa, da mora imeti status na UP, temveč le status študenta. Urumović pa je opozoril na 10. člen, v katerem piše, da so lahko v organe Šoupa voljeni študenti UP. Štravsova je Urumoviću očitala tudi željo okoristiti se s študentskim denarjem.

Urumović je zato napovedal, da bo sprožil ustrezne postopke, saj gre za grobo obrekovanje. “Če bi lahko sledili denarju Šoupa, bi hitro ugotovili, v čigave žepe in podjetja se dejansko steka,” je še dejal.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.