Ponekod skoraj poletno, pri nas nadpovprečno toplo

Foto: Profimedia
Temperature bodo visoke za ta letni čas.
Oglej si celoten članek

Vremenoslovci za danes napovedujejo delno jasno z zmerno oblačnostjo, občasno ponekod pretežno oblačno in povečini brez padavin. "Popoldne bo ponekod zapihal jugozahodni veter," napovedujejo pri Agenciji za okolje. "Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 6, na Primorskem do 9 stopinj Celzija."

Jutri bo povečini sončno, na severovzhodu občasno zmerno do pretežno oblačno. "Najnižje jutranje temperature bodo -1 do -7, ob morju malo nad 0, najvišje dnevne od 3 do 8, na Primorskem do 11 stopinj Celzija," pišejo pri Arso. 

V sredo bo pretežno jasno, v četrtek se bo pooblačilo, v zahodnih krajih bo zvečer začelo rahlo deževati. "Nekaj sonca bo na vzhodu," napovedujejo pri Arso. "Pihal bo jugozahodni veter."

Foto: Profimedia Oblačno vreme Od četrtka do sobote bo na vreme pri nas vplivalo plitvo ciklonsko območje v osrednjem Sredozemlju. "V začetku prihodnjega tedna bodo naši kraji predvidoma v območju visokega zračnega tlaka," razlagajo pri Arso. 

Temperature visoke za ta letni čas

V petek in soboto bo oblačno z občasnim dežjem, nato bo po napovedih Arso do sredine prihodnjega tedna predvidoma suho in postopno bolj sončno. "Temperature bodo visoke za ta letni čas," pišejo pri Arso.

V Španiji 25 stopinj, severno od Alp sneg

Pri vremenskem portalu Ciklon.si navajajo, da zaradi prodora subtropskega anticiklona ob vzhodni obali Španije beležijo že skoraj poletne temperature. V Javei so v nedeljo zabeležili 26 stopinj celzija, v Castellonu 25 in v Valencii 24 stopinj Celzija, danes pa naj bi bilo še za do dve stopinji topleje.   

Severno od Alp je občasno snežilo, na južni strani pa so se temperature zaradi toplega fena dvignile, tako da smo včeraj v Ljubljani beležili kar 10 stopinj Celzija. 

Prihodnji teden Na eni strani Alp sonce, na drugi oblačno s sneženjem

xxx

Danes bo po napovedih portala Ciklon.si zaradi novega poslabšanja severno od Alp tudi pri nas več oblačnosti, v torek pa bo večinoma sončno, z najvišjimi temperaturami, podobnimi kot v nedeljo. Podobno vreme se bo nadaljevalo v sredo, v četrtek pa lahko spet pričakujemo več oblačnosti s padavinami. V petek bo verjetno oblačno z občasnimi padavinami, ohladilo se bo, v soboto pa spet sledi postopno izboljšanje vremena.

Foto: Arso Modelska napoved za deset dni

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.