V sredo do 20 stopinj

Foto: iStockphoto
Foto: iStockphoto
V naslednjih dneh bo še spremenljivo vreme, ponekod v vzhodnih krajih lahko pade kakšna kaplja dežja, v sredo pa pričakujemo tudi 18 stopinj Celzija.
Oglej si celoten članek

Ponoči in jutri bo na zahodu Slovenije pretežno jasno, drugod pa zmerno do pretežno oblačno. V vzhodnih krajih lahko pade kakšna kaplja dežja, ki bo dobrodošla. Namreč, od jeseni je na skrajnem severovzhodu Slovenije padlo manj kot 30 odstotkov običajnih vrednosti padavin, kažejo podatki agencije za okolje (Arso). Po vsej Sloveniji gladine tudi podzemnih vodá ostajajo nizke.

Najnižje jutranje temperature bodo od -1 do 5, najvišje dnevne od 10 do 15, na Primorskem do 17 stopinj. V torek bo pretežno jasno, v vzhodni Sloveniji sprva še zmerno oblačno, veter bo oslabel in ponehal. V sredo in četrtek bo pretežno jasno, topleje in bolj pomladno, v sredo tudi 18 stopinj Celzija.

Kuriti je še prepovedano

Arso opozarja, da povsod po Sloveniji ostaja velika požarna ogroženost naravnega okolja, ki jo je pred dnevi razglasila Uprava RS za reševanje in zaščito. Odsvetujejo uporabo odprtega ognja oziroma kurjenje na prostem, posebej ob vetrovnem vremenu. Do preklica je v naravnem okolju prepovedano kuriti, sežigati ali uporabljati odprti ogenj, puščati ali odmetavati goreče ali druge predmete ali snovi, ki lahko povzročijo požar.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.