V štirih mesnih izdelki našli salmonelo

Foto: Žurnal24 Piščančja nabodala lahko začinite tudi čisto po svoje. (Foto: Shutterstock) Foto: Žurnal24 Piščančja nabodala s papriko
Uprava za varno hrano je v štirih vzorcih mesnih pripravkov ugotovila prisotnost salmonele.
Oglej si celoten članek

Kot so poudarili v sporočilu, se salmonela z ustrezno termično obdelavo uniči, zato živilo v tem primeru ne predstavlja tveganja za zdravje ljudi. Kljub temu potrošnikom priporočajo, naj živila s salmonelo zavržejo.

Prvi od pripravkov, v katerem je uprava našla salmonelo, so piščančja krila v marinadi proizvajalca Spar Vir, Dob pri Domžalah. Datum proizvodnje je 23. april 2020. Salmonelo so našli tudi v piščančjih ražnjičih proizvajalca Mercator HM, Kidričeva ulica, Škofja Loka. Datum proizvodnje je 20. april.

Tretji vzorec s to bakterijo predstavljajo piščančja nabodala Mesnice in delikatese Marinček, proizvedena 21. aprila. Četrtega pa marinirana piščančja krila Mesarstva Robi, proizvedena 20. aprila.

Vsem navedenim živilom je rok uporabe sicer že potekel, zato uprava informacijo objavlja za primer, da so potrošniki izdelek zamrznili, so pojasnili. Potrošnikom svetujejo, naj živila ne zaužijejo in ga zavržejo oziroma vrnejo na mesto nakupa.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 13:02 1. Maj 2020.

    Objavijo, ko narod to svinjarijo že požere! Na ta način ni treba vračati denarja...kapitalizem na račun ovčk!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.