V štirih mesecih za tretjino več obiska

Foto: Žurnal24 "V prvih štirih mesecih so imeli hoteli v piranski občini več kot 261 tisoč noči
Turistična bera. Gostje se vračajo v piransko občino, za praznike jih je bilo precej več kot lani.
Oglej si celoten članek

Turisti. V letošnjih prvih štirih mesecih so bili hoteli v Portorožu in Piranu dobro obiskani, saj je bilo po podatkih Turističnega združenja Portorož v tem obdobju nočitev za tretjino več kot v istem obdobju lani. Tudi april je bil po njihovih podatkih dober, saj je bilo ta mesec v piranski občini za kar 27 odstotkov turistov več kot aprila lani.

Uradna praznična bilanca
Za letošnje velikonočne praznike pa je bilo nočitev v hotelih za dobro četrtino več kot lani. "Prevladovali so tuji gostje, bilo jih je kar 87 odstotkov, med njimi pa je bilo največ Italijanov in nemško govorečih turistov," je v sporočilu združenja zapisala Lea Šuligoj.

Po veliki noči so se hotelske zmogljivosti nekoliko izpraznile, hoteli so bili tako v povprečju zasedeni od 60- do 70-odstotno. "V primerjavi z lani pa smo še vedno imeli več nočitev, od torka do petka za dobro petino več kot lani," je dodala Šuligojeva.

Med prvomajskimi prazniki se je razmerje med hotelskimi gosti spremenilo; tujih turistov je bilo v hotelih le še za 57 odstotkov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.