V teh krajih bo v naslednjih dneh zapadlo največ snega

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
V prihodnjih dneh se bo nadaljevalo oblačno vreme, prisotne bodo rahle padavine, tudi sneženje.
Oglej si celoten članek

Danes bo na Primorskem nekaj sonca, drugod bo oblačno. Predvsem v južnih in vzhodnih krajih bodo občasno rahle padavine, po nižinah večinoma rahel dež, napovedujejo na Agenciji RS za okolje (Arso).

Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zmerna, v Vipavski dolini močna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 5, na Primorskem do 10 stopinj Celzija.

Jutri sneženje do nižjih leg

Jutri bo na Primorskem zmerno do pretežno oblačno z burjo. Drugod bo oblačno, občasno bodo rahle padavine, nekoliko močnejše bodo na severovzhodu. Meja sneženja bo nizko, ponekod bo še pihal severovzhodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od -1 do 3, na Primorskem okoli 5, najvišje dnevne od 0 do 5, na Primorskem do 10 stopinj Celzija.

Do četrtka popoldne bodo najmočnejši sunki burje v Vipavski dolini lahko dosegali hitrost okoli 100 km/h.

Obeti

V noči na petek se bodo padavine prehodno nekoliko okrepile in dopoldne ponehale. Meja sneženja se bo ponekod spustila do nižin. Burja bo oslabela.

Vremenoslovci portala Neurje.si so pripravili grafično napoved novonapadlega snega, ki kaže, da bo od torka do petka največ snega zapadlo na severovzhodu države. Pri tem dodajajo, da bo snežilo nad 500 metrov nadmorske višine. ''Zaenkrat so si modeli složni in tudi za vikend pričakujemo povečano oblačnost z manjšimi padavinami. Po nižinah zaradi pozitivnih temperatur ne pričakujemo snega, na višjih legah pa lahko do sobote pade tudi do 15 centimetrov novozapadlega snega, recimo na Pohorju,'' napoveduje Neurje.si.

Foto: neurje.si

V soboto se bo nadaljevalo oblačno vreme

V soboto bo še oblačno. Predvsem v zahodni polovici Slovenije bodo občasno spet padavine, po nižinah deloma dež, deloma sneg. Na Primorskem se bo krepila burja, še napovedujejo na Arso.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.