V tem delu države lahko pričakujete nevihte

Foto: Profimedia
Popoldne ali proti večeru lahko v posameznih delih države nastane nekaj neviht.
Oglej si celoten članek

Popoldne se bodo na območju Alp severno od nas začele pojavljati plohe in nevihte. Kot poroča portal Neurje.si, jih nekaj lahko doseže sever Slovenije. Pojavljale se bodo predvsem na Koroškem ter na severnem delu Štajerske. Pomikale se bodo proti vzhodu nad območje Prlekije in Prekmurja. Posamezne plohe ali manjše nevihte se lahko pojavijo tudi drugje po državi, predvsem na Dolenjskem. 

Padavine bodo tudi v prihodnjih dneh precej neenakomerno razporejene, zato bodo nekatera območja lahko dobila precej padavin, nekatera pa bi lahko ostala tudi suha, dodajajo pri portalu Neurje.si. "Po trenutnih napovedih meteoroloških modelov bo nekaj več padavin na večjem delu države padlo v sredo," so zapisali. Največ dežja naj bi takrat padlo v zahodni Sloveniji. 

xxx

Še vedno velja oranžni alarm

Za jugozahod države je razglašen oranžni alarm zaradi velike požarne ogroženosti naravnega okolja, za preostale dele države pa velja rumeni alarm. Rumeni alarm zaradi neviht velja danes za severozahod in severovzhod države. 

Foto: Profimedia Nevihta

Kakšno vreme se nam obeta

V torek bo vetrovno. Več oblačnosti bo v zahodni Sloveniji. Predvsem na zahodu države se bodo pojavljale posamezne popoldanske plohe ali nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo po podatkih agencije za okolje od 6 do 11, ob morju okoli 13, najvišje dnevne bodo od 17 do 24 °C.

V sredo bo spremenljivo do pretežno oblačno. Dopoldne se bodo padavine od zahoda razširile nad vso Slovenijo, vmes bo tudi kakšna nevihta. Nekoliko se bo ohladilo. V četrtek bo pretežno oblačno, ponekod bo občasno še rahlo deževalo.

V petek bo nad vzhodnimi Alpami nastal šibak anticiklon, ki bo nad nami vztrajal do torka. Nato bo oslabel. V petek bo tako pretežno oblačno, občasno bo deževalo, padavin bo več na severozahodu. Od sobote do srede bo spet bolj sončno in postopno toplejše vreme.

Foto: Arso vremenska napoved daljša

dezurni@zurnal24.si
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.