Nenavadne tatvine v parku Tivoli

Foto: Sprehajalka
Foto: Sprehajalka
Tatu bakrenih pokrovov na lučeh v ljubljanskem parku Tivoli še niso odkrili.
Oglej si celoten članek

Zlasti na podeželju so pogosta tarča tatov žlebovi iz bakra, saj tega lahko dobro prodajo. Že lani pa so se nepridipravi spravili nad svetilke v priljubljenem sprehajališču sredi Ljubljane. "S problemom odtujevanja bakrenih pokrovov v parku Tivoli se srečujemo že od lanskega poletja; postopoma je bilo odtujenih približno 70 pokrovov s tamkajšnjih svetilk," so nam sporočili z Mestne občine Ljubljana (MOL).

Foto: Sprehajalka Tivoli Seveda so o okrajah obvestili policijo, ki je bila delno uspešna. Po besedah Aleksandre Golec z ljubljanske policijske uprave (PU) so obravnavali tri tatvine in v dveh primerih podali kazensko ovadbo zoper neznanega storilca, enega osumljenca pa so decembra izsledili: "Zoper njega smo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo v Ljubljani."

Lestev pustil ob drogu

Toda tatinski podvigi se s tem niso končali, nasprotno, prejšnji vikend so se še stopnjevali. Sprehajalka je tako prejšnjo soboto pri čolnarni opazila lestev, prislonjeno ob svetilko. "Lestev nedvomno ni v lasti podjetja JRL, ker bi jo to končanju del odpeljalo. Ali je nekdo nekoga v noči na soboto pregnal pri delu ali je pa pripravljena za akcijo v deževnih dneh - lahko že danes, da poberejo še ostale pokrove ki so bakreni," nam je pisala in nagovorila policiste: "Zato predlagam in apeliram, da že danes, takoj ko pade mrak ali prej, začnete z operativnim delom na terenu za izsleditev storilcev. Vendar ne na način, da v parku parkirate službena vozila ali pa vozila za prevoz konjev, ker bo preveč očitno in jih boste samo odgnali."

V omenjeni noči je izginilo nič manj kot sto bakrenih pokrovov! "Odtujili so jih na celotnem območju Tivolija od čolnarne do bazena, vključno s sprehajalnimi potmi. Izdelavo novih pokrovov smo že naročili in jih bomo namestili. Škodo ocenjujemo na okoli 13.000 evrov," so pojasnili na MOL. Spet so kajpak poklicali policijo: "Ta je pogledala posnetek kamer JP LPT na Jakopičevem sprehajališču, na katerih se vidi človeka z lestvijo, vendar oseba ni prepoznavna. Drugod v parku kamer ni."

Na PU Ljubljana o zadnji kraji še zbirajo obvestila, Tivoli pa preventivno ves čas obiskujejo policisti in kriminalisti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 17

  • 20:36 18. Februar 2024.

    naj dajo plastične pokrove in je problem rešen, kot so rešeni plastični žlebovi na podeželju.. tako pač je

  • 20:17 18. Februar 2024.

    Bakrenoljubci na delu...

  • 18:48 18. Februar 2024.

    Ja, ko me je ustavila patrulja zaradi slačenja jopice, pa sem bil že slečen v času ustavitve, so mi rekli, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.