V torek in četrtek ni gneče

Foto: Špela Mohorič
Foto: Špela Mohorič
Menjava dokumentov. Največ jih poteče pred prvomajskimi in med poletnimi počitnicami
Oglej si celoten članek

Dokumenti. “Do konca julija pričakujemo 146 tisoč ljudi, ki jim bodo potekli osebni dokumenti,” napoveduje Bojan Arh, vodja sektorja za upravne notranje zadeve na ljubljanski upravni enoti. “Težava je, ker Ljubljančani ne vedo, da delamo vsak dan in ne le ob ponedeljkih, sredah in petkih, ko je gneča neznosna,” dodaja. Vsem, ki morajo zamenjati dokumente, svetuje, naj to storijo v torek ali četrtek, sicer bodo nezadovoljni tako kot zaposleni, ki bodo imeli preveč dela. Zaradi navala je Arh začasno tudi prerazporedil nekaj zaposlenih. Urnik svoje upravne enote lahko preverite na spletu.

Največ potnih listov bo Slovencem poteklo aprila (86 tisoč) in julija (89 tisoč), največ osebnih izkaznic pa julija (90 tisoč). Če bodo julija vsi, ki jim potečejo dokumenti, podali vloge za nove, to pomeni okoli 8.100 vlog vsak delovni dan. Če je vlog v enem dnevu več kot dva tisoč, se rok za izdelavo podaljša, in sicer za en delovni dan za vsakih nadaljnjih 500 vlog na dan. Osebne izkaznice sicer izdelajo v štirih delovnih dneh po prejemu popolne vloge, potne liste pa v sedmih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.