V torek se spreminjajo cene goriv

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Cene goriv se spreminjajo vsakih 14 dni, kaj lahko pričakujemo tokrat?
Oglej si celoten članek

Cene naftnih derivatov izven avtocest so od sredine junija lani regulirane. Vlada vsakih 14 dni določa novo ceno. Na mediteranskih borzah je zadnjih 14 dni prisoten trend padanja cen, a to še ne pomeni, da lahko pričakujemo pocenitev tudi pri nas. Pred 14 dnevi je vlada namreč dvignila trošarine, tako da do pocenitve ni prišlo, za podobno pot bi se lahko odločila tudi tokrat, pišejo Moje finance

V primeru, da bi trošarine ostale nespremenjene, bi bila cena za liter bencina nižja za nekaj več kot šest centov, kar bi pomenilo, da bi bilo treba zanj odšteti okoli 1,35 evra na liter. Še bolj bi se lahko pocenilo dizelsko gorivo. Če se vlada ne bi odločila za dvig trošarin, bi se po ocenah Mojih financ liter dizla pocenil za več kot sedem centov in bi se lahko ustavil na približno 1,37 evra za liter. 

Vendar pa omenjeni časnik opozarja, da je zelo verjeten dvig trošarin, zaradi česar pocenitve ne bodo tako izrazite. 

Foto: Anže Petkovšek OMV bencin

Danes boste za liter 95-oktanskega bencina na bencinskih servisih izven avtocest plačali 1,416 evra, kar pomeni, da je za 50-litrski rezervoar treba odšteti 70,8 evra. Enako velik rezervoar dizelskega goriva trenutno stane 72,05 evra oz. 1,441 evra za liter. 

Trenutno gorivo stane manj, kot je lani ob začetku regulacije. V prvem štirinajstdnevnem obdobju, ko so bile cene regulirane, je liter 95-oktanskega bencina stal 1,755 evra, liter dizelskega goriva pa 1,848 evra. 

dezurni@styria-media.si
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 08:17 7. Maj 2023.

    Pri nas,ko cene strmo padajo,primerjajo s tistimi največjimi,ki so nas razžirale do kosti in nam namesto pocenitve,nabijajo pod nos primerjave,koliko …

  • 22:19 6. Maj 2023.

    Golob joka, da samo od prihrankov živi zaradi nas.

  • 20:18 6. Maj 2023.

    Golobnjak se debeli.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.