V trčenju umrl voznik osebnega avtomobila

Foto: Andrej Leban
Foto: Andrej Leban
Nekaj po 12. uri se je pri Vrtojbi zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl en človek.
Oglej si celoten članek

Nesreča se je zgodila na regionalni cesti med naseljema Vrtojba in Miren (Vrtojbenska obvoznica) pri odcepu za čistilno napravo. V prometni nesreči sta bili udeleženi tovorno vozilo in osebni avtomobil, zaradi hudih telesnih poškodb pa je na kraju podlegel 35-letni voznik osebnega avtomobila. 55-letnega voznika tovornega vozila in njegovega 46-letnega sopotnika so z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Po prvih podatkih naj bi bila lažje poškodovana.

Po prvih ugotovitvah je do prometne nesreče prišlo domnevno zaradi neupoštevanja pravil prednosti voznika tovornega vozila. 

O prometni nesreči sta bila obveščena tudi preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča in pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici. S strani preiskovalnega sodnika je bila za pokojnega odrejena sodna obdukcija na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani. 

Okoliščine prometne nesreče s smrtnim izidom prometni policisti še preiskujejo in bodo glede na zbrana obvestila in druga ugotovljena dejstva podali ustrezen ukrep na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.  

Na območju PU Nova Gorica je v letošnjem letu v prometni nesrečah umrlo 6 oseb. Na slovenski cestah je tako letos umrlo že 43 ljudi.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.