V treh letih že tretja koča, ki je pogorela

Foto: PU Celje požar mozirska koča Foto: PU Celje požar mozirska koča Foto: PU Celje požar mozirska koča
Požar je popolnoma uničil Mozirsko kočo na Golteh.
Oglej si celoten članek

Policijska uprava Celje je bila v sredo okoli 19.30 obveščena, da je na Golteh zagorela Mozirska koča. Ogenj je kočo, katere manjši del je bil pozidan, večina objekta pa lesena, v celoti uničil. 

Gasilcem je v večernih urah uspelo požar pogasiti. Na kraju požara je vso noč ostala ekipa gasilcev in dva policista Policijske postaje Mozirje. 

Foto: PU Celje požar mozirska koča

Na kraju pogorišča je že ogledna skupina Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Celje. Z ogledom bodo začeli takoj, ko bo to z vidika varnosti izvedljivo. 

V dobrih treh letih je na območju Policijske uprave Celje to že tretja koča, ki jo je ogenj v celoti uničil. Oktobra 2017 je zagorel Kocbekov dom na Korošici. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti so kazensko ovadili državljanko Poljske. 

Foto: PU Celje požar mozirska koča

Novembra 2019 je zaradi napake na električni napeljavi v celoti pogorel Frischaufov dom na Okrešlju. Tuja krivda za nastanek požara je bila izključena. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 10:48 25. Februar 2021.

    Bodo sigurno ugotovili,da je pogorela do tal.....

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.