V trgovinah Ikee eksplodirale bombe

Foto: Žurnal24 Iz švedskega pohištvenega koncerna Ikea so sporočili, da zaradi niza napadov ne
V Ikeinih trgovinah v Belgiji, Franciji in na Nizozemskem so eksplodirala majhna eksplozivna sredstva, skrita v budilke, so danes sporočile belgijske oblasti. Ranjen ni bil nihče.
Oglej si celoten članek

Bombe niso povzročile nobene škode, niti ni bil nihče ranjen.

Bombe so bile v urah, ki jih v Ikei ne prodajajo. V trgovino jih je moral prinesti nekdo od zunaj.

Eksplozije so zabeležili v trgovinah Ikee v belgijskem Gentu, francoskem mestu Lille ter nizozemskem Eindhovnu. Storilci so bombe sprožili na daljavo, podrobnosti pa za zdaj še niso znane.

Tiskovna predstavnica tožilcev v Gentu An Schoonjans je povedala le, da bo bile vse bombe narejene enako in tudi eksplodirale na enak način. Eksplodirale so istočasno tik pred zaprtjem trgovine v ponedeljek zvečer. Uslužbenec in varnostnik sta se po dveh manjših eksplozijah pritoževala nad bolečinami v ušesih, belgijska policija pa zdaj preverja še drugih šest Ikeinih trgovin v državi.

Oblasti vseh treh mest zdaj skupaj iščejo možno povezavo med eksplozijami.

V Avstriji strogi varnostni ukrepi

Iz avstrijske Ikee so nam sporočili, da v njihovih poslovalnicah niso prejeli nobenih groženj. Tiskovna predstavnica Barbara Riedl je ob tem dodala, da imajo v njihovih prodajalnah stroge varnostne ukrepe, ki vključujejo vsakodnevne redne preglede v vseh trgovinah. Poudarila je še, da je varnost za Ikeo na prvem mestu.

Eksplozije v Ikeinih trgovinah že v preteklosti
Ikea je že bila tarča gorženj s podtaknjenimi bombami v preteklosti, predvsem zaradi očitane zlorabe otroške delovne sile. Leta 2002 je nizozemska policija v treh trgovinah Ikea našla eksplozivna telesa. Ker so sumili, da bi lahko bila verigatarča terorističnih napadov, so zaprli vseh 10 trgovin po državi in poostrili nadzor. Podoben napad se je zgodil tudi leta 2009, ko so zaradi grožnje z bombo evakuirali eno izmed njihovih poslovalnic na Nizozemskem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.