V Trstu merjasec ranil dva človeka

Foto: Žurnal24 Fotografija je simbolična. (Foto: Reuters)
Današnji Il Piccolo poroča o napadu merjasca v predmestju Trsta. Žival je včeraj ranila dva človeka.
Oglej si celoten članek

Napad divje živali se je zgodil včeraj v tržaškem predmestju Rocolu. Gre za območje med katinarsko bolnišnico in središčem mesta. Po pisanju tržaškega dnevnika sta oče in sin med delom na svojem vrtu opazila, da se jima je približal divji prašič. Sprva je bila žival povsem mirna in ponudila sta ji jabolko, ki ga je pojedla, nato pa se je lotila njunih povrtnin. 64-letni oče in 39-letni sin sta jo zato poskušala prepoditi z vpitjem in mahanjem rok. Merjasec pa se je očitno prestrašil in ju napadel – najprej sina, ki ga je s čekani zabodel v levo nogo, nato pa se je lotil še očeta. Žival je nato zbežala, ranjena pa sta se zatekla v katinarsko bolnišnico, kjer so jima rane oskrbeli in ju cepili proti steklini in tetanusu.

Il Piccolo še poroča, da na Tržaškem in v Furlaniji - Julijski krajini nekateri že nekaj časa opozarjajo na precejšnje širjenje merjascev, ki se občasno pojavljajo celo v mestih in drugih naseljenih krajih, tja pa jih seveda privabijo ostanki hrane v smeteh. Pri Boljuncu je merjasec pred kratkim napadel psička, ki se je skupaj z gospodarjem vračal z njive domov. Populacija merjascev se je precej povečala tudi na Goriškem, živali pa povzročajo precejšnjo gmotno škodo na kmetijskih površinah.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.