V tujini še 650 Slovencev

Foto: Profimedia letališče prtljaga
Pozivu zunanjega ministrstva, naj se jim Slovenci v tujini javijo in registrirajo, je sledilo več kot 650 posameznikov, so danes za STA povedali na MZZ. Skoraj polovica jih je v državah Evropske unije, skoraj tretjina pa v državah Bližnjega vzhoda, Azije in Rusije.
Oglej si celoten članek

Za tiste, ki so trenutno v državah EU, ne bi smelo biti večjih problemov pri vračanju v domovino. Drugače bo morda za tiste, ki so zunaj EU, a se bodo tudi za njih na ministrstvu maksimalno potrudili, da jim kljub zapori potniškega letalskega prometa v EU pomagajo.

Zaenkrat ni nihče od teh, ki so se registrirali, v kakšnih težavah. Vsi so na varnem. Za vse, ki potrebujejo pomoč, pa vsak dan skrbi posebna konzularna krizna celica na ministrstvu, so še pojasnili na MZZ.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • Ivo
    18:56 18. Marec 2020.

    In nova ministrica za Slovence po svetu je tudi edina očitno, ki kaj dela v tej gnili "novi" vladi!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.