V UKC Ljubljana sprejeli šest maratoncev

Foto: Anže Petkovšek Volkswagen 23. Ljubljanski maraton
Foto: Anže Petkovšek Volkswagen 23. Ljubljanski maraton
Večina sprejetih je fantov.
Oglej si celoten članek

Na internistični prvi pomoči Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana so danes sprejeli šest udeležencev maratona, pet slovenskih državljanov in enega državljana Srbije. 

"Pri nikomur ni bilo resnejših zapletov, večinoma je šlo za dehidracijo in je bilo dovolj dovajanje tekočine," je pojasnil vodja internistične prve pomoči Hugon Možina.

Večina se jih je hitro počutila bolje in so jih že odpustili domov, ob 16.30 sta bila na opazovanju še dva.

"Večina sprejetih so bili fantje oziroma mlajši moški, ki še niso imeli izkušenj s takšnimi teki in so naredili napake že pri prehrani in uživanju tekočine. Prav tako je razumno razne gele in dodatke preizkusiti še pred večjim tekmovanjem," je povedal Možina.

Da je bilo zdravstvenih težav manj kot v lanskem letu, je tudi posledica vremena - predvsem nižjih temperatur, je še ocenil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.