V Valdoltri se čaka predolgo

Foto: Barbara Milavec
Foto: Barbara Milavec
Čakalna doba za operacijo stopala je trikrat predolga – 37 mesecev.
Oglej si celoten članek

Zdravstvena inšpekcija je opravila nadzor v Ortopedski bolnišnici Valdoltra in med drugim pri pregledu spoštovanja predpisov s področja pacientovih pravic ugotovila več neskladij s pravilnikom o najdaljših dopustnih čakalnih dobah za posamezne zdravstvene storitve in načinu vodenja čakalnih seznamov.

Na to, da čaka na operacijo stopala kljub hudim bolečinam že skoraj tri leta, je januarja javno opozorila ena od pacientk. Čakalna doba pri teh operacijah je 37 mesecev in je trikrat presežena, s težavo pa se bo zdaj ukvarjal zavod za zdravstveno zavarovanje. Valdoltri so inšpektorji naložili še popravek pravil, ki urejajo področje preprečevanja in obvladovanja bolnišničnih okužb.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • mph
    09:56 21. Marec 2013.

    Logično, če daš kapitalu oblast, je tako. Operirajo samo tisto, kar nosi denar, pa če je potrebno ali ne. Zdravniki …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.