V vesolje ponesel laboratorij

Foto: Žurnal24 Endeavour je na ISS prispel v nedeljo, tokratna misija pa naj bi trajala 15 dni.
Z izstrelišča Cape Canaveral na Floridi so davi izstrelili raketoplan Endeavour s sedmimi člani posadke.
Oglej si celoten članek

Raketoplan je namenjen na Mednarodno vesoljsko postajo, gre pa za najdaljšo misijo na vesoljski postaji doslej. Trajala naj bi 16 dni, v tem času pa bo posadka na postaji namestila dva robota.

Pri projektu je načrtovanih pet vesoljskih sprehodov. Izstrelitev so na Floridi izvedli sredi noči, kar je šele druga izstrelitev v temi po letu 2006. Le devet minut po izstrelitvi je Endeavour uspešno vstopil v Zemljino orbito in začel zasledovati Mednarodno vesoljsko postajo (ISS), ki naj bi se ji priključil v sredo.

Sedemčlanska posadka bo v 16 dneh, kolikor bo trajala misija, na vesoljsko postajo namestila japonski laboratorij Kibo, kar v prevodu pomeni upanje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.