V visokogorju nevarnost plazov

Foto: Arso opozorilo Foto: Bralec Žurnala24 Sončna Ljubljana Foto: Bralec Žurnala24 Sončna Ljubljana Foto: Bralec Žurnala24 Sončna Ljubljana Foto: Bralec Žurnala24 Sončna Ljubljana
Sončno in toplo vreme je po sibirskih temperaturah, ki so državo zajele pred tednom dni, za vse pravo olajšanje. A pozor! V visokogorju obstaja nevarnost plazov.
Oglej si celoten članek

Agencija za okolje je za skrajni del severozahod Slovenije izdala opozorilo pred nevarnostjo plazov. Za to so krive predvsem višje temperature, ki povzročajo taljenje snega. Na Kredarici so tako na primer ob 13. uri namerili eno stopinjo Celzija.

"Danes se bo snežna odeja hitreje sesedala in preobražala, ponoči pa pomrznila. Čez dan se bo labilizirala, ponoči pa se bo nevarnost plazov prehodno zmanjšala. V nedeljo bodo prehodno kratkotrajne padavine, ki na lavinske razmere ne bodo vplivale. Ob ohladitvi pa se bo nevarnost snežnih plazov v nedeljo zmanjšala," so zapisali na spletni strani Agencije za okolje. Splošna nevarnost je tako znatna, to je tretje stopnje po evropski petstopenjski lestvici.

Lepo in toplo vreme se bo medtem v nižinah nadaljevalo tudi v nedeljo. Nekaj padavin lahko pričakujejo predvsem prebivalci vzhodne Slovenije. Najvišje dnevne temperature bodo jutri od 8 do 11, na Primorskem do 16 stopinj Celzija.

VSE O VREMENU NA WWW.VREME.NET.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.