V vodi so paraziti, treba jo je prekuhavati

Foto: voda..pipa..omivanje..roke..omivalnik..pranje voda..pipa..omivanje..roke..omivalnik..pranje Foto: Boštjan Tacol ilustracija voda, pipa, pitna voda Foto: Profimedia Pitna voda
Javno podjetje Komunala Ilirska Bistrica je izdala opozorilo.
Oglej si celoten članek

"Javno podjetje Komunala Ilirska Bistrica d.o.o. obvešča uporabnike pitne vode, da je zaradi prisotnosti parazitov v pitni vodi na vodovodnem sistemu Podstenjšek potrebno vodo pred uporabo v prehrambne namene prekuhati," poroča portal uprave za zaščito in reševanje. 

Gre za manjši vodovodni sistem v občini. "Vodovodni sistem Podstenjšek se oskrbuje iz vodnega vira Podstenjšek. Iz njega se oskrbuje s pitno vodo naselja Šembije, Podtabor, Podstenjšek, Mereče, Podstenje in zaselek Mežnarija," navajajo na svoji spletni stran. Večina občine se oskrbuje iz vodovodnega sistema Ilirska Bistrica. 

"Pred prekuhavanjem je potrebno odstraniti večino delcev, to dosežemo z usedanjem in filtracijo skozi več plasti, najbolje prelikane tkanine ali skozi papirnat filter (npr. pivnik, filtre za kavo). Ko voda zavre, naj burno vre še 3 minute. Tako pripravljeno vodo hranite v hladilniku, v isti posodi, kot ste jo prekuhali, uporabljate jo lahko 24 ur, izjemoma do 48 ur," so na spletni stran komunale navedli, ko je bilo v začetku oktobra prav tako zaradi parazitrov potrebno prekuhavanje vode. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 16:15 4. November 2019.

    To se dogaja že po vsakem dežju,na kraju leta pa bomo slišsli od predstvnikov komunale,da je bil ukrep izrečen le …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.