Mariborski vrtec: Strupena voda iz pipe

Foto: Profimedia
Voda v vrtcu ni primerna za uživanje.
Oglej si celoten članek

V novozgrajenem mariborskem vrtcu Pekre, ki ga vse od odprtja pestijo gradbene in izvajalske napake, se po poročanju Radia Maribor soočajo z novo težavo  - analiza je pokazala, da je voda oporečna. 

Vodstvo vrtca je o tem po poročanju radia že obvestilo mariborsko občino in izvajalca ter zahtevalo, da se napaka nemudoma odpravi. 

Ravnateljica Vrtca Studenci Marjanca Karba je za radio potrdila, da je analiza vode pokazala, da je le ta oporečna. Za otroke so zato nabavili ustekleničeno vodo, medtem ko sadje po operejo kar na matični enoti vrtca, od koder jim dobavljajo tudi hrano.

xxx

Vodo so v analizo dali po tem, ko so pred desetimi dnevi v vrtcu zamenjali bojler in ugotovili, da topla voda kljub nenehnemu izpiranju zaudarja. Analiza, o izsledkih katere so bili obveščeni v sredo, je pokazala, da so v vodi trikratno prekoračene vsebnosti strupov, in sicer ksilena in toluena.

V analizo so po poročanju radia najprej poslali samo toplo vodo, saj mrzla ni zaudarjala, a so to naknadno storili tudi za mrzlo vodo. Na rezultate analize še čakajo. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • Aro
    10:06 19. April 2019.

    Ja najbolje je piti vodo iz plastenk. Izločanje vseh sort kemikalij v vodo se pač ne voha . Plastik fantastik …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.