V voznikovem kovčku našli 25 kg droge

Foto: SKP PU Maribor
Foto: SKP PU Maribor
Med temeljito kontrolo avtobusa so policisti našli prepovedano drogo.
Oglej si celoten članek

Policisti Postaje mejne policije Gruškovje so v nedeljo opravili temeljito mejno kontrolo avtobusa kosovskih registrskih oznak, ki je vstopal v Slovenijo. Med kontrolo so pri 31-letnem vozniku, državljanu Črne gore, našli kovček, v katerem je tovoril 25 zavojev konoplje. 

Nadaljnji postopek so prevzeli kriminalisti, ki so vozniku odvzeli prostost in ga pridržali. Kovček z drogo in gotovino so zasegli. 

V postopku so ugotovili, da je bilo v 25 zavojih 24,3 kilograma konoplje. Z omenjeno količino bi na črnem trgu pri prodaji na drobno preprodajalci dobili okoli 240.000 evrov. 

Foto: SKP PU Maribor zaseg konoplja

V torek so osumljenca privedli na zaslišanje k preiskovalni sodnici Okrožnega sodišča na Ptuju, ki je zoper osumljenca odredila pripor. 

Za opisano kaznivo dejanje je zagrožena kazen zapora od enega do desetih let.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 16:04 23. Januar 2019.

    V postopku so ugotovili, da je bilo v 25 zavojih 24,3 kilograma konoplje. Z omenjeno količino bi na črnem trgu …

  • Aro
    12:46 23. Januar 2019.

    In?? katere narodnosti je bil državljan črne gore? mogoče šipetar? ali črnogorc

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.