V Vrtcu Sonček zmanjkuje prostora

Foto: Žurnal24 S širitvijo vrtca, ki naj bi se začela letos, bi pridobili 323 kvadratnih metrov
Prizidek vrtca. Občina ima za gradnjo v letošnjem proračunu zagotovljenih dobrih 200 tisočakov.
Oglej si celoten članek

Semič. Ker je Vrtec Sonček, ki deluje v okviru Osnovne šole Belokranjskega odreda Semič, premajhen, namerava Občina Semič zgraditi prizidek. “Trenutno nismo zavrnili še nobenega otroka, a prostori niso v okviru normativov,” je pojasnila županja Polona Kambič. Vrtec ima zdaj devet oddelkov, vanj pa je vključenih 152 otrok.

Trenutno imamo v vseh oddelkih več otrok od normativa. Ker imamo en oddelek prvega starostnega obdobja v premajhnem prostoru, bi v vrtcu že za sedanje število oddelkov potrebovali eno igralnico več, upoštevaje letošnji vpis pa moramo začasno urediti še eno igralnico v prostorih osnovne šole,” je povedala Sonja Ličen Tesari z občinske uprave. Manjkajo tudi osrednji prostor, trije prostori za dejavnost otrok, manjši prostor za individualno delo, kabinet, garderoba za strokovne delavce in dve nadkriti terasi.

Občina je gradbeno dovoljenje že pridobila, zdaj pa čakajo na odločitev šolskega ministrstva glede sofinanciranja dobrih 440 tisočakov vredne naložbe. Gradnja naj bi se začela še letos in bila končana prihodnje leto.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.