V zraku napoved stavke

Foto: Žurnal24 (Foto: Saša Despot)
Vegrad. Zatrjujejo, da težave rešujejo, med zaposlenimi neuradno vre.
Oglej si celoten članek

 “Iščemo najboljše rešitve za poplačilo obveznosti, ki jih ima podjetje Vegrad do svojih zaposlenih, in bodo sprejemljive za obe strani ter v trenutnem položaju tudi izvedljive,” so naše vprašanje, kaj se dogaja v njihovi stavbi, pojasnili v velenjskem Vegradu. V njihovih prostorih sta še vedno dva tuja državljana iz podjetja Gradve, katerega 70-odstotni lastnik je Vegrad, medtem ko so na Policijski upravi Celje potrdili, da so v sredo nekaj pred polnočjo štiri delavce tega hčerinskega podjetja odstranili iz Slovenije, saj niso imeli dovoljenj za začasno bivanje.

Sami odhajajo
Odpovedi. Sindikat, ki ima od 1.700 zaposlenih okoli 500 članov, je nekaterim doslej ponudil solidarnostne pomoči, mnogi pa so že sami dali izredne odpovedi in se prijavili na zavodu za zaposlovanje. Pogodb, ki potečejo, pa ne podaljšujejo.

Pripravljeni na mediacije
“Midva bova vztrajala, dokler se težava ne reši,” nam je dejal eden od njih, ki se ni želel predstaviti in smo ga priklicali po telefonu, potrdil je le, da je z njim ostal v Velenju tudi direktor Gradveja Admir Hodžić, ki naj bi se sestal tudi z direktorico Hildo Tovšak. “Menimo, da je najboljši način za reševanje odprtih zadev individualen pogovor z vsakim podizvajalcem posebej. Tudi projekt Celovški dvori želimo čim prej končati v dobro vseh, zato mediacije ne izključujemo, a je treba pogovore kakovostno pripraviti,'' so dodali v Vegradu.

Nekaterim prekipeva
Kaj se dogaja v Vegradu, smo vprašali tudi Oskarja Komaca, sekretarja sindikata delavcev gradbene dejavnosti pri ZZZS. “Trenutni položaj je težko komentirati, je pa treba spoštovati tudi zakonska določila,” je odgovoril na vprašanje, ali drži, da so delavci vedno bolj nezadovoljni s sindikatom, češ da ne stori ničesar. “Družba ima še vedno blokirane vse račune in tudi celotne marčevske plače še niso vsi dobili,” je priznal Komac. In dodal, da zato resno razmišljajo o uradni napovedi stavke, a da ta, četudi bo, ne bo rešila ničesar.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.