"Vadišče naj se zapre"

Foto: Žurnal24 25_03_09_anpe_ljubica_jelusic
Vojaško vadišče. CI s 17 tisoč podpisi pri Jelušičevi.
Oglej si celoten članek

Predstavniki civilne iniciative (CI) Za Pivško kotlino brez streljanja so obrambni ministrici Ljubici Jelušič v petek zvečer predali peticijo, s katero zahtevajo postopno zaprtje vojaškega vadišča Poček. Ker novinarji dogodku niso mogli prisostvovati, smo posredno izvedeli, da je ministrica povedala, da postopka sprejemanja državnega prostorskega načrta za vadišče, za kar pa niso izdelali celovite presoje vplivov na okolje, ne bodo ustavili, toda CI bo dejavnosti nadaljevala; opozarja, da načrt ogroža pitno vodo, habitate, gospodarjenje z gozdovi …

Ali sta širitev in infrastrukturna posodobitev vadišča res potrebni, smotrni in nujni, pa v poslanskem vprašanju ministrico sprašuje Anton Anderlič (LDS).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.