Vaja reševanja ob množičnih nesrečah

Foto: Leon Kovačič Vaja v Puščavi Foto: Leon Kovačič Vaja v Puščavi Foto: Leon Kovačič Vaja v Puščavi Foto: Leon Kovačič Vaja v Puščavi Foto: Leon Kovačič Vaja v Puščavi Foto: Leon Kovačič Vaja v Puščavi
V Puščavi pri Mokronogu se je začel tretji mednarodni kamp, ki ga organizira Zavod Vizija varnosti v sodelovanju s Slovenskimi železnicami.
Oglej si celoten članek

Danes so se udeleženci med drugim že seznanili s tehnikami pri posredovanjih o železniških nesrečah, sistemom delovanja enote reševalnih psov, z varnim delom s polomljenimi drevesi in hlodovino.

Izvedli so tudi več vaj – v enem primeru je po scenariju potniški vagon pristal na boku, v njem pa je ostalo ukleščeno večje število oseb. V drugem primeru je na strehi pristal avtobus, gasilci, reševalci in policija pa morajo rešiti več ljudi, ki so ostali v avtobusu. Po tretjem scenariju so morali izpod kupa hlodovine reševati ujete ljudi.

Kamp bo trajal tri dni, v soboto pa bo okoli 500 udeležencev iz več držav izvedlo veliko reševalno vajo v primeru različnih množičnih nesreč ob potresu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.