Valantu hacienda s pogledom na Strunjan?

Foto: Suzana Kos
Foto: Suzana Kos
Le lučaj od plaže Hotela Salinera v Strunjanu naj bi za pred kratkim razrešenega pidovskega barona Staneta Valanta urejali hišo na samem, ki naj bi prek več operacij pristala v njegovem naročju.
Oglej si celoten članek

Valant informacije ni želel komentirati, saj je telefon odložil takoj, ko so se mu predstavili novinarji Financ. Po informacijah časnika naj bi zanj obnovili hišo oziroma načrtovali nadomestno gradnjo.

Hiša je bila zgrajena leta 1940 in obnovljena leta 1983, po podatkih Gursa je vredna 292 tisoč evrov. Njena neto površina v treh etažah je 235 kvadratnih metrov, ima pa tudi 700 kvadratnih metrov zemljišča.

Foto: Suzana Kos hiša stanislava valanta Uradno je sicer v zemljiškoknjižni lasti pleskarskega in fasaderskega podjetja Slikoplast iz Kopra.

Devetinštiridesetodstotni lastnik podjetja je bil tudi Valantov NFD Holding, a ni natančno jasno, do kdaj.

V poslovni register je bila šele oktobra vložena sprememba lastništva; delež NFD je bil prodan podjetju samemu.

"Hiša ni namenjena Valantu"

Kljub izstopu NFD pa je še danes v Slikoplasti prokurist Roman Ambrož, soustanovitelj NFP in Valantov pogajalec za nepremičninske posle, poroča časnik.

Ambrož je pojasnil, da ima podjetje eno nepremičnino v Kopru, na vprašanje, kaj pa v Strunjanu, pa je za časnik odgovoril: "Imelo jo je, ne vem pa, ali jo ima še. Lahko, da jo je prodalo." Komu, Ambrož ni znal pojasniti, je pa ob tem zanikal, da bi bila hiša namenjena Valantu.

Cesta še brez gradbenega dovoljenja

Do hiše pa sicer prav zdaj poteka gradnja ceste, za katero pa občina Piran še ni izdala gradbenega dovoljenja.

"Gradbeno dovoljene za cesto še čakamo. Cesta je pravzaprav zdajšnja gozdna pot, nekoliko obnovljena. Po tej gozdni poti gre dostopna cesta," je razložil Aldo Brundula, direktor in dvoodstotni lastnik Slikoplasta, ki pravi, da se vsaka tovrstna obnova začne z gradnjo ceste.

Vir, ki je blizu piranskemu urbanizmu, pa ob tem za časnik pravi, da bi, ne glede na to, ali je to stara gozdna pot, za takšen poseg potrebovali gradbeno dovoljenje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 08:14 9. Maj 2012.

    Valant, go home!

  • 14:23 8. Maj 2012.

    ...škoda da so že zaprli požigalca...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.