Vandali nad Križanke

Foto: Festival Ljubljana
Foto: Festival Ljubljana
Ponoči so neznanci z grafiti poškodovali obzidje Križank. Festival Ljubljana ostro obsoja “nasilna dejanja, ki uničujejo dediščino slovenskega naroda”.
Oglej si celoten članek

Do oskrunitve obzidja Križank je prišlo danes ponoči med 1. in 2.30. “Dogodek smo prijavili na Policijsko postajo Ljubljana center, o poškodbah obzidja bomo obvestili tudi Zavod za spomeniško varstvo,” ob tem sporočajo s Festivala Ljubljana.

Ostro obsojamo nasilna dejanja, ki uničujejo dediščino slovenskega naroda, ter nestrpnost tako proti organizatorju kot izvajalcem in kulturnemu programu, ki vključuje svetovno glasbeno, operno in plesno dediščino največjih ustvarjalcev. Nedopustno je občinstvu odrekati pravico do kulturnih dogodkov, ki so temelj evropske kulture in njene biti,” so zapisali v sporočilu za javnost.  

Foto: Festival Ljubljana Križanke - grafiti

"Prostora je dovolj!"

Pojasnjujejo, da vse od koncerta dua 2Cellos, ki je bil 23. julija v Poletnem gledališču v Križankah, v nekaterih medijih in socialnih omrežjih priča pregonu Festivala Ljubljana “z izjavami in pozivi, ki vsebujejo netočne podatke, podtikanja in razpihovanje nestrpnosti tako do delovanja Festivala Ljubljana kot njegovega programa ter njegovih izvajalk in izvajalcev, sponzorjev, obiskovalk in obiskovalcev”.

Menijo, da je v Ljubljani dovolj prostora za različno kulturno izraznost. “Najprej so bili verbalni napadi, sledilo je poškodovanje objekta. Skrbi nas, kaj je naslednji korak  teh, ki pod krinko skrbi za javno dobro vandalizirajo javni prostor,” so še pripisali v Festivalu Ljubljana.

Župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković je ob tem izjavil: »Podpiram izjemno uspešno delovanje Festivala Ljubljana, ki vsako leto pozitivno preseneča z izborom programa, in nasprotujem neprimernemu grafitiranju in tudi uničevanju kulturne dediščine.«

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • 07:59 19. Avgust 2015.

    Lepi, moderni grafiti??????

  • 19:10 18. Avgust 2015.

    ne žali ljudi...vsak lahko izrazi svoje mnenje...

  • 19:07 18. Avgust 2015.

    ne žali ljudi...vsak lahko izrazi svoje mnenje...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.