Vandali ukrivili 31 križev

Foto: Žurnal24 pokopalisce__02_011108_anp
Neznanci so med 30. aprilom in 3. majem na pokopališču prve svetovne vojne na Rebru poškodovali grobove in spominsko obeležje.
Oglej si celoten članek

Iz PU Kranj so sporočili, da so neznani storilci na pokopališču I. svetovne vojne na Rebru poškodovali oziroma ukrivili 31 križev in z zemljo zamazali spomenik.

Po zbranih ugotovitvah je bilo dejanje storjeno med 30. 4. in 3. 5. 2010. Policisti o storilcu zbirajo obvestila, podali bodo kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo.

285 grobov vojakov
Pokopališče Rebro leži na razglednem gričku, na njem pa je označenih 285 grobov vojakov, ki so umrli v dveh bistriških bolnišnicah.

Padle vojake so pokopavali v letih 1915–1917. Leta 1945 pa so na pokopališču postavili kamnit spomenik.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.