"Varnostnik voznika avtobusa poslal v cel sneg"

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Zdrs avtobusa, ki je prevažal otroke pri spodnji postaji žičnice Krvavec. Vodja podjetja: Krivda je na strani Krvavca, ker niso dovolj očistili ceste in parkirišč. Pri RTC Krvavec pravijo, da jim je voznik naredil celo katastrofo.
Oglej si celoten članek

Prometna nesreča se je zgodila včeraj nekaj po 9. uri, na srečo pa ni bil nihče telesno poškodovan. Po podatkih policije je avtobus, ki ni imel nameščene ustrezne opreme,  vozil 32-letni voznik. Ko je med vožnjo proti spodnji postaji žičnice Krvavec avtobus drsel vzvratno, je trčil v dve parkirani vozili in drog električne napeljave.

Policija: Opozorilo dobil že zjutraj

"Policisti so še ugotovili, da je bil isti voznik v jutranjih urah že v policijskem postopku, ko so ga pri nadzoru prometa v Cerkljah preverjali policisti specializirane enote za nadzor prometa.
Voznik je bil že takrat opozorjen, da mora na cesti, kjer so zimske razmere, uporabiti snežne verige. Vendar jih ni," so sporočili s PU Kranj.

"Krivda je na strani Krvavca"

Popolnoma drugačna kot policijska pa je zgodba avtoprevoznika. "Avtobus je imel vso zimsko opremo, pred vzponom ga niso opozorili, naj namesti  verige, nobene globe nismo dobili," je za zurnal24.si pojasnil Janez Gerčar, vodja podjetja, ki je zagotovilo prevoz otrok.

Krivda za razmere je na strani Krvavca, pravi. "Cesta je sicer bila splužena, vendar je bila zelo ozka. Varnostnik, ki je bil na Krvavcu, je voznika poslal naravnost v cel sneg in zaradi tega je tudi avtobus zdrsnil. Dejansko ni bila krivda prevoznika, ampak je odgovornost na strani Krvavca. To so mi povedali tudi drugi prevozniki. Če so pričakovali tolikšno povečanje prometa, bi morali svoja parkirišča urediti in očistiti. To bi se zgodilo vsakemu avtobusu, če bi ga varnostnik tako napotil. Poleg tega varnostnika ni bilo več, ko je prišla policija, da bi dal izjavo," še pravi Gerčar.

Po njegovih besedah bi vožnja potekala normalno, če varnostna služba avtobusa ne bi preusmerila, težave z zdrsi pa so imeli tudi drugi prevozniki.

"Naredil nam je katastrofo"

"Ljudje so morali hoditi tudi po kilometer. Katastrofo nam je naredil, vsi pa krivdo valijo na Krvavec. Tisti, ki so prišli peš do avtobusa, so videli, kdo je kriv. Ni bilo prijetno," pa nam je včerajšnje dogajanje pojasnil Luka Vrančič z RTC Krvavec.

Pravi, da se je zdrs zgodil ravno v jutranji konici, blokada pa je trajala nekaj ur. "Na parkirišča usmerjamo avtomobile, vse avtobuse usmerjamo na spodnjo postajo kabinske žičnice, to pa se je zgodilo na parkirišču številka dve. To je sprenevedanje, krivdo želijo prevaliti na nas," na očitke, da je redar voznika usmeril v sneg, odgovarja Vrančič.

Niso mogli čistiti parkirišč

"Voznik je zablokiral cesto, zaradi česar imamo mi neposredno izgubo, vsi, ki so prišli, pa so nejevoljni. Ljudje pridejo enkrat ali dvakrat na leto smučat; če so prišli včeraj, je vprašanje, kdaj bodo spet prišli," situacijo še pojasnjuje Vrančič in dodaja, da so bila parkirišča v zgornjem delu urejena, v spodnjem delu pa jih niso mogli očistiti ravno zaradi avtobusa, ki je zaprl cesto: "Ker avtomobili niso mogli na zgornje parkirišče, je kolona obstala sredi ceste. Usmerjali so se levo in desno na parkirišča, nekatera so bila že urejena, nekatera pa bi splužili, vendar jih nismo mogli, ker so bili ljudje že na cesti. Da bi jo spraznili, smo jih usmerjali na parkirišča."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 12

  • 20:40 28. Februar 2013.

    Če cesta do spodnje postaje ni očiščena v nulo soljena im mokra , brez ene same snežinke , avtobusi do …

  • 20:33 28. Februar 2013.

    Očitno ne poznaš pristopne ceste in samega načina pristopa Spodnji postaji Krvavca.

  • 19:37 26. Februar 2013.

    Jaz sem kriv? NE! Ti si kriv! Ne pa nisem! Ti si! <br />Ne jaz...ti...on... oni... Bog... Janez Janša... NE …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.