"Varnostniki so morali miriti varnostnika"

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
S sobote na nedeljo je v Areni v Koloseju prišlo do pretepa dveh skupin. Posredovali so tudi varnostniki, pri čemer naj bi en varnostnik udaril enega izmed fantov.
Oglej si celoten članek

"V noči s sobote na nedeljo, okoli enih, je na prireditvi prišlo do fizičnega obračuna, pri katerem je varnostnik, ki je imel majico BBR Security, napadel obiskovalca, čeprav ta ni bil niti nasilen niti glasen, so pa imeli neke težave z njegovimi kolegi. Varnostnik je možakarja udaril, medtem ko se je on pogovarjal z drugima varnostnikoma, tako da niti ne vem, kaj ga je razjezilo, da se mu je prikradel za hrbet in z vso silo zamahnil z roko ter mu zadal udarca. Zraven je bilo še približno pet varnostnikov, ki so varnostnika umirili in ga odpeljali stran," nam je sporočil bralec in dodal, da je tudi sam policistom podal izjavo, ter da ob prihodu policistov o varnostniku ni bilo ne duha ne sluha.

Vedo, da je bil udeležen varnostnik

O pretepu je bilo obveščeno tudi podjetje, katerega varnostnik naj bi udaril enega izmed gostov, BBR Security, d. o. o. "O dogodku nas je obvestil vodja varovanja, okoliščine še preiskujemo. Trenutno zbiramo vse potrebne informacije za sestavo poročila o izvedenem ukrepu, ki ga bomo v skladu z zakonom o zasebnem varovanju posredovali na pristojno policijsko postajo," nam je sporočil direktor  Domen Vivod.

Po njegovih informacijah naj bi šlo za skupino moških, ki je bila na fantovščini in je ves večer kršila javni red in mir ter nadlegovala osebje, celo plesalke. Varnostniki so jih ves čas opozarjali in jim izrekali ustne odredbe ter storili vse, da bi jih umirili. Ker ni šlo drugače, so jih zaprosili, da zapustijo varovano območje, zaradi česar je prišlo do prerivanja. Varnostniki so vse skupaj hoteli pomiriti. Miriti pa so morali tudi enega izmed varnostnikov. "Varnostniki so mirili tudi enega izmed varnostnikov, ki ga je ta skupina s svojo objestnostjo in agresivnostjo zrevoltirala. Vsi varnostniki so za vsako prireditev vpisani v seznam varnostnega osebja, ki ga policisti ob prihodu tudi kontrolirajo. Varnostnik je bil res umaknjen iz objekta, dokler nismo bili prepričani, da lahko vzorno nadaljuje delo," nam je dejal direktor in dodal, da so ga že premestili na druga manj odgovorna dela.

"To ni res"

Na odgovor direktorja podjetja za varovanje se je odzval naš bralec, ki je bil v noči s sobote na nedeljo prav tako v Areni v BTC-ju. "Do pretepa je prišlo zaradi varnostnikovega prijatelja, ki je težil skupini ljudi, ki so bili na fantovščini. Fantje so se cel večer normalno zabavali in ne drži, da so povzročali kakršnekoli nevšečnosti. Težave je začel povzročati prej omenjeni moški, vendar varnostniki tega niso hoteli videti. Odpeljali so ga ven, kmalu zatem pa še skupino fantov, čes da morajo lokal zapustiti. Ko so prišli ven, so jih začeli pretepati. Vem, da niso bili nič krivi, bil sem tam. Podobne težave z varnostniki se v Areni odvijajo vsak teden," nam je povedal naš vir.

Odzvala pa se je tudi bralka, ki zanika navedbe bralce, da bi težave povzročal varnostnikov prijatelj. "Eden iz skupine fantov, ki so praznovali fantovščino, je stopil do deklet, ki se niso zmenile zanj. Varnostniki so ga opozorili,naj se odstrani, odgovoril je z agresivnostjo in po lokalu se je razlegel pretep. Takrat sva s prijateljico odšli," nam je povedala bralka, ki je bila v soboto prav tako v Areni.

Policisti potrdili pretep

Na Policijski upravi (PU) Ljubljana so nam potrdili, da so nekaj po polnoči priejeli prijavo o pretepu med dvema skupinama v gostinskem lokalu. Posredovali so tudi varnostniki, ki so obe skupini ločili in o dogodku obvestili policijo.

"Zaradi kršitve javnega reda in miru smo izdali plačilne naloge trem osebam, identifikacija ostalih kršiteljev pa še poteka. V dogodku sta dve osebi utrpeli lažje poškodbe. Poleg tega policisti zbirajo obvestila zaradi kršitev določil zakona o zasebnem varovanju in zakona o omejevanju porabe alkoholnih pijač," nam je povedala tiskovna predstavnica PU Ljubljana Maja Ciperle Adlešič.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 18

  • 21:43 14. Maj 2012.

    BBR "varko" je ubil mladenica pred Globalom. Sramota da ta svinjarija se obstaja.

  • 13:52 14. Maj 2012.

    @nickname <br />A si ti en tistih, ki velja za njih "Budale Brez Razuma"? :) Očitno, glede na to, kakšne …

  • d
    13:37 14. Maj 2012.

    BBR - budale brez razuma

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.