Varuh z vprašalniki nad poslovanje Pro Plusa

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Urad za varstvo konkurence. Oglaševalce sprašuje o morebitnih pritiskih in popustih, ki jih ponuja največja komercialna televizija.
Oglej si celoten članek

Posel. Damjan Matičič, ki vodi urad za varstvo konkurence (UVK), ugotavlja, ali je Pro Plus, ki med drugim oddaja programa Pop TV in Kanal A, zlorabljal domnevno prevladujoč položaj na trgu televizijskega oglaševanja s tem, da je od oglaševalcev zahteval stoodstotni delež oglaševanja na njihovih televizijah. Nase naj bi jih vezal s popusti in tako konkurente izrinjal s trga.

Vprašalnik za oglaševalce

Zato je UVK na 55 agencij, medijskih zakupnikov in agencij naslovil vprašalnik, v katerem jih sprašujejo o morebitnih pritiskih Pro Plusa in njihovih popustih. “Na vprašanja smo odgovorili podrobno, v argumentacijah smo poskušali biti čim bolj strokovni,” nam je povedala direktorica medijske agencije ZenithOptimedia Nataša Smirnov in dodala: “Slovenski medijski prostor je specifičen. Televizije so namreč tisti medij, kamor se steka glavnina oglaševalskih proračunov. Medijska diverzifikacija je bila včasih precej večja, kot je danes, zato je to povsem logično. Danes želi biti večina oglaševalcev prisotna na televiziji. Glede na to, da ima Pro Plus največji delež gledalcev in da največ vlaga v program, dobi največji delež.”

Na vprašanje, kaj so iz odgovorov oglaševalcev ugotovili, so na UVK odgovorili: “V tem trenutku vam jih še ne moremo razkriti, saj bi s tem ogrozili uspešno izvedbo 
postopka.”

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.