Vatikanska zvezdarna gosti astronome

Foto: Žurnal24 Govorili bodo tudi o črnih luknjah.
Vatikan že drugič v sedmih letih gosti znanstveno konferenco astronomov. Z njo želi pokazati, da se Katoliška cerkev ne boji znanosti.
Oglej si celoten članek

V Rimu se je na petdnevnem srečanju, ki bo posvečeno nastajanju galaktičnih diskov, zbralo več kot 200 znanstvenikov iz 26 držav, vključno z Združenimi državami, Veliko Britanijo, Italijo, Nemčijo, Rusijo in Japonsko. Med njimi so tudi jezuitski duhovniki, ki delajo v vatikanskem astronomskem observatoriju.

Na Papeški univerzi v Rimu, kjer teologi običajno študirajo Biblijo, se bodo spopadali s skrivnostnimi formulami in matematičnimi simulacijami nastanka vesolja ter koncepti, kot so hladna temna snov in črne luknje.

V sporočilu za javnost so zapisali, da je bil v zadnjih nekaj letih na področju astronomije s pomočjo vesoljskih teleskopov dosežen velik korak naprej, zato so organizatorji ocenili, da je čas za predstavitev novih dognanj.

Jezuit Guy Consolmagno iz vatikanskega observatorija je povedal, da je namen konference pokazati svetu, da se Katoliška cerkev ne boji znanosti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.