Včeraj dve prometni nesreči v okolici Novega mesta

Foto: Profimedia
Včeraj sta se na območju policijske uprave Novo mesto zgodili dve prometni nesreči.
Oglej si celoten članek

Okoli 17. ure so bili policisti PP Trebnje obveščeni o prometni nesreči na cesti med krajema Češnjevek in Lipnik. Po ogledu so ugotovili, da je nesrečo povzročil 65-letni voznik, ki je zapeljal na nasprotni pas in trčil v avtomboil, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 46-letni voznik. 46-letni voznik in njegova 84-letna sopotnica v njegovem vozilu sta utrpela lažje poškodbe. Policisti so ugotovili, da je povzročitelj nesreče vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,72 miligramov alkohola.

Druga prometna nesreča se je zgodila okoli 21.30 ure v Žabji vasi v Novem mestu. 30-letni voznik osebnega avtomobila je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal na nasprotni pas in trčil v avtomobil 21-letne voznice. Policisti PP Novo mesto so povzročitelju odredili preizkus alkoholiziranosti, lažje poškodovano voznico pa so reševalci odpeljali v bolnišnico. Povzročitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,63 miligramov alkohola.


Obema povzročiteljema nesreč so odvzeli vozniška dovljenja, nadaljujejo pa z ugotavljanjem okoliščin kaznivih dejanj nevarne vožnje v cestnem prometu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.