Včeraj našli obešene, danes obglavljene

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Nasilje v Mehiki. V vozilu našli 14 obglavljenih trupel, glave pa nekoliko kasneje v manjših zamrzovalnikih pred mestno hišo v Nuevu Laredu.
Oglej si celoten članek

Včeraj smo že poročali, da so v  v severnem mehiškem mestu Nuevo Laredo na mostu našli devet obešenih oseb.

Kasneje so v vozilu, parkiranem na eni glavnih mestnih avenij, odkrili 14 obglavljenih trupel. Glave so kasneje našli v manjših zamrzovalnikih pred mestno hišo. Tudi ti so bili žrtve kartelskega nasilja.

Grozljivo celo za to mesto

Krvavi dan je bil eden najbolj grozovitih celo za Nuevo Laredo, mesto z okoli 400.000 prebivalci, v katerem so se med mehiško pet let in pol trajajočo mamilarsko vojno zgodili najhujši zločini. Mesto je bilo namreč večkrat prizorišče nasilnih obračunavanj med mafijskim kartelom Zetas, ki so ga v 90. letih prejšnjega stoletja ustanovili pripadniki mehiške elitne vojske, in med kartelom Zaliv.


Mehiški predsednik je vojno proti kartelom sprožil leta 2006, v njej pa je doslej umrlo več kot 50.000 ljudi. Največ mamil iz Mehike gre na ameriški trg, 40 odstotkov teh pa prav preko mesta Nuevo Laredo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 20:52 13. Maj 2012.

    30 na dan misli, tko ker kak dan jih je samo 10 drug dan pa 40 itd. To tam je …

  • 14:41 5. Maj 2012.

    30 na dan , tudi meni se zdi, da nekdo pretirava, čeprav je tudi petina preveč...

  • 13:39 5. Maj 2012.

    50.000? To je več, kot v Afganistanu

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.