Veber: To je zadnji val privatizacije

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Državni zbor. Poslanci SD najbolj ostro nasprotujejo ustanovitvi državnega holdinga.
Oglej si celoten članek

Na obravnavi zakona o slovenskem državnem holdingu (SDH) so poslanci zeleno luč prižgali dopolnilom, ki jih je vložila koalicija. O usodi združevanja državnega premoženja Soda, Kada in DSU pod eno streho pa bodo poslanci dokončno odločili v petek.

Ustanovitvi holdinga so se najbolj postavili po robu poslanci SD. Vodja poslancev SD Janko Veber je ocenil, da se bodo z njim organizirano izčrpavala podjetja in se nato poceni prodala vnaprej dogovorjenim kupcem. Med vrsticami je napovedal referendum: “To je zadnji val privatizacije, zato menimo, da bi morali o tem odločati ljudje.” Čeprav ima koalicija dovolj glasov za sprejem, bi lahko zakon podprl del Pozitivne Slovenije. Moti pa jih sestava nadzornega sveta, v katerega naj bi sedem od devetih članov imenovala vlada.

V SDH naj bi se sicer združilo več kot 70 podjetij v vrednosti med devetimi in 13 milijardami evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.