Več krvi za protikorupcijsko komisijo

Foto: Žurnal24 Včasih predsednik protikorupcijske komisije dobi tudi kakšno darilo, ki ga zapos
Komisija za boj proti korupciji ostaja, za svoje delovanje bo dobila več denarja. Pred tem se je spopadala s finančnimi težavami.
Oglej si celoten članek

Komisija za boj proti korupciji ostaja v sedanji sestavi, do izteka mandata jo bo vodil Drago Kos. Komisija, ki se je leta 2008 spopadala s hudimi finančnimi težavami, naj bi v prihodnje dobila več finančnih sredstev. Tako bo komisija v prihodnje lahko bolj "polnokrvno" delovala, je danes povedal državni sekretar na ministrstvu za javno upravo Branko Lobnikar. Delovanje komisije bo po novem urejal zakon o integriteti v javnem sektorju. Komisija naj bi imela več nalog, ne pa večjih pristojnosti. "Z represivnimi nalogami se v tej državi ukvarjajo policija, tožilstvo in drugi organi pregona," je pojasnil Lobnikar.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.