Več nepravilnosti, eno poročilo

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Policija: Preiskave o poravnavi s Stanovanjsko zadrugo Gorenjske še ni konec.
Oglej si celoten članek

Kranj. Preiskava o razvpiti poravnavi s Stanovanjsko zadrugo Gorenjske še ni končana, opozarja Policijska uprava (PU) Kranj. Eden od ovadenih, odvetnik Kristjan Gnilšak, sicer svetovalec kranjskega župana Mohorja Bogataja, je v zadnjih dneh javno namignil, da je zadeva končana in da kriminalisti niso odkrili kaznivih dejanj, pri čemer se je skliceval na svoje vire in poročilo policistov tožilstvu.

Le delno poročilo

Poročilo je bilo posredovano na začetku januarja, podano pa po 10. odstavku 148. člena zakona o kazenskem postopku, kar pomeni, da ni podlage za kazensko ovadbo. Tiskovni predstavnik na PU Kranj Leon Keder je opozoril, da je šlo le za delno poročilo. "Prejeli smo več prijav o sumih nepravilnosti v Mestni občini Kranj. Nanašale so se tudi na stanovanjsko zadrugo. Medsebojno se prepletajo. Kriminalisti tako navedene zadeve še preiskujejo," je povedal. Na kaj konkretno se je v zvezi s poravnavo potemtakem nanašalo omenjeno poročilo, nam Keder ni mogel razkriti. Do Gnilšakovih navedb se ni želel opredeliti. "PU Kranj ne more komentirati izjav posameznikov, ki se nanašajo na predkazenske ali kazenske postopke," je poudaril. Opozoril je, da predkazenski postopek usmerja in vodi kranjsko tožilstvo.

"Državna tožilka v zadevi še ni sprejela odločitve, zato vam o vsebini poročila ne morem dati podatkov," je bila tudi včeraj skopa Irena Kuzma, vodja Okrožnega državnega tožilstva v Kranju.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.