Več slovenskih vojakov

Foto: Žurnal24 albin_gutman_100508_bobo
"Negativen trend zaposlovanja v Slovenski vojski se je spremenil," je povedal načelnik Generalštaba Slovenske vojske (SV) Albin Gutman.
Oglej si celoten članek

Tako so lani zaposlili 327 pripadnikov različnih struktur, 215 kandidatov pa je še v fazi postopka. V Mariboru so ta mesec odprli novo kadetnico, ki bo zaposlovala okoli 220 ljudi. Naložba je do zdaj stala 32 tisoč evrov. SV bo tudi v prihodnje sodelovala na mirovnih misijah. Kot je na tiskovni konferenci pojasnil polkovnik Vojteh Mihevc, so "formirali, opremili in usposobili posebno lahko bataljonsko bojno skupino (LBBSk)", ki jo lahko Slovenija integrira v zavezniške strukture. Prvič bodo v silah Kforja letos sodelovali tudi rezervisti, ki bodo priprave začeli aprila. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.