Več sto kubikov stene v reko

Foto: Žurnal24 Škoda zaradi podora in stroški odstranitve materiala še niso ocenjeni. (Foto: Gr Foto: Žurnal24 PODOR, zemlja, Kranj, kanjon Kokre Foto: Žurnal24 PODOR, zemlja, Kranj, kanjon Kokre
Ponoči se je v kanjonu Kokre v Kranju v reko usulo več kot 100 kubičnih metrov materiala. Nevarnosti za stanovalce, ki živijo nad steno kanjona, trenutno ni.
Oglej si celoten članek

Vodja izmene pri Gasilsko reševalni službi Kranj Tomaž Novak je za zurnal24.si dejal, da so bili o udoru zemlje obveščeni dopoldne.

Po ogledu kraja so ugotovili, da prebivalci, ki stanujejo v stanovanjskih hišah nad mestom udora zemlje trenutno še niso ogroženi.

Bodo pa to morale prihodnji teden potrditi še pristojne službe. Slednje bodo na omenjenem območju opravljale meritve in predlagale morebitne sanacijske ukrepe.

Gregor Aljančič iz Jamarskega društva Carnium je za zurnal24.si dejal, da se je v reko zrušilo več kot 100 kubičnih metrov konglomeratne stene na levem bregu Kokre.

Večji skalni balvani so se delno zakotalili na jez hidroelektrarne Standard.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.